2009-11-25 11:21:48• hírek • Parajdi Andrea

Száz millió euróra pályázunk

Ha késve is, de hamarosan benyújtja a megye az ivó-, és szennyvízgazdálkodásra készülő uniós pályázatot, ugyanis a konzultáns cég elkészült a dokumentumokkal.

Többször beszámoltunk már arról, hogy a Megyei Tanács készít egy pályázatot a megye ivó-, és szennyvízgazdálkodásának megoldására, amely által nem kevesebb mint 100 millió euró szerezhető meg. Ebből az összegből a megye közel harminc településén oldják meg a vízhálózatok és csatornahálózatok korszerűsítését és bővítését valamint tisztítóállomásokat is létrehoznak.

Ez egy olyan pályázási lehetőség, amely közös összefogással a legtöbb település vízgazdálkodási gondjait megoldhatja, másképp ekkora összeg előteremtésére sem a Megyei Tanács sem pedig külön-külön a települések nem lennének képesek - véli a megyevezetés.

A tanács már szeptemberben tervezte, hogy leadja a projektet, azonban a terveket készítő konzultáns cég csak mostanra tudta kidolgozni a tanulmányokat, amelyeket a Megyei Tanács keddi ülésén jóvá is hagyott. -

Az elkövetkezendő napokban a projektben résztvevő települések mindegyike helyi tanácsi határozattal el kell fogadja a dokumentumokat, majd ezt követően tudjuk leadni a pályázatot -mondta Csehi Árpád, tanácselnök, aki úgy véli december 15-én már Bukarestben lehet az összes pályázati dokumentum. Szatmár megye leghamarabb jövő év tavaszán tudhatja meg, hogy a legnagyobb értékű projektje finanszírozást kap-e.


Közel harminc településen akarják megoldani a vízgazdálkodási gondokat egy uniós pályézat segítségével
Közel harminc településen akarják megoldani a vízgazdálkodási gondokat egy uniós pályázat segítségével


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: